Kad će ovo da se sredi? Mesto gde šaljemo decu da budu zdravija pretvoreno u odvratnu deponiju, smeća na tone

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Plastične flaše, gajbe i kese, kartonske kutije, stara drvenarija i lim... Sve to nagomilano i ostavljeno kao "ukras" jednom od najlepših mesta u Srbiji. I to baš onom gde najčešće šaljemo decu da nam budu zdravija. Divčibarama.

Na predivnom vidikovcu Golubac pogled, osim na Crnu Goru i Bosnu, "puca" i na deponiju napravljenu isključivo nemarnim i bahatim ponašanjem. Koga? To bi trebalo da utvrde i sankcionišu nadležni, ali oni koji svesno uništavaju ovaj prirodni dragulj, već godinama ostaju nekažnjeni.

Kako nam pričaju meštani, noću su bili svedoci da ugostitelji (kako se sumnja) istovare sigurno 5.000 plastičnih flaša.

- Preko noći istovare smeće na livadu ili priđu ivici vidikovca i sve stovare u šumu, pa zapale i ostave da gori. Možete li da zamislite tu strahotu? U mestu kojim bi svi trebalo da se ponosimo i da ga čuvamo - poručuje naš sagovornik.

Podsetimo, Telegraf je o ovom problemu pisao i 2022. godine, kada je, kako nam je rečeno, reagovala komunalna policija. Sada ponovo pitamo nadležne: Kada će ovo da se reši?

Vidikovac Golubac zaslužuje da bude čist i očuvan, kako bi svi koji ga posete mogli da uživaju u njegovoj lepoti. Čuvajmo naše Divčibare – zbog nas, ali i zbog generacija koje dolaze.

(Telegraf.rs)

Video: Gomila smeća na teritoriji Čačka, za jedan dan stigne 150 tona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LE

    4. septembar 2024 | 13:48

    Šta na ovo kaže gazda,ko treba da o tome brine a ko da to smeće pokupi ?

  • 🇨🇭🔊❓❓❓❓

    4. septembar 2024 | 13:46

    Jel ima ta površina na kojoj je deponija vlasnika,koji treba da brine o tome a ne politika i ljudi cele Srbije.Ovde kada su u pitanju državne površine brine policija i to rešava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA