Ovoliko Srbija ima migova i ne damo ih nikome na svetu, ni za šta: Oglasio se Vučić

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 32

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao".

"Mi danas imamo 14 'dvadesetdevetki' koje su rekonstruisane, obnovljene i sve u resursu. Mi to da damo nekome? Taj koji to govori nije samo lažov, taj nije normalan. Zamislite mene (da dam), koji sam se trudio da svaku od tih mašina, da svaki od tih komada nabavimo, uz najveće muke", rekao je Vučić u oblasku radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš, u okviru svog odgovora na pitanje novinara kome u Srbiji smeta nabavka francuskih aviona Rafala.

Istakao je da su migovi dobre "mašine" i dodao da Srbija u jednom momentu nije imala ni jednu "dvadesetdevetku" koja je mogla da poleti.

"Imali smo, sećate se, onaj miting u Batajnici 2013. godine. Ni jedna 'dvadesetdevetka' nije poletala, poletale su 'dvadesetjedinice'", podetio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milićević: ""Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    4. septembar 2024 | 13:00

    Samo da objasnim preCedniku da je brojčano stanje sredstava vojske vojna tajna...

  • Stojko

    4. septembar 2024 | 13:29

    Pricali smo i da ne prodajemo municiju Ukrajini, i da znamo gde svaki prodati metak zavrsi pa se prica promenila da mi prodajemo nekom drugom a sta on dalje radi to ne znamo, pa dodje Makron i zahvali se na prodaji municije Ukrajini pred kamerama RTS i Pinka. Pricali smo da ne uvodimo sankcije nikome pa uvedosmo Belorusiji. I tako, ljudi smo od reci....

  • ada

    4. septembar 2024 | 13:55

    vojska je ključna za bezbednost države

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA