Da nam je svima po jedan Nemanja kad smo u nevolji! Naočiti vatrogasac oduševio Lozničane

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Lozničanin i vatrogasac Nemanja Rikalović izašao je u jedan restoran ne sluteći da to neće biti običan izlazak. Sedeo je sa drugom kada je za susednim stolom počela neočekivana drama.

"Sedela su tri mladića i usred razgovora odjednom je jednom klonula glava i onesvestio se. Njegovi drugovi su se usplahirili, nisu znali šta se dešava, neko je vikao da onesvešćenog treba polivati vodom, dati mu šećera, što je bilo nemoguće jer dečko nije bio pri svesti", ispričao je Nemanja.

On je momku bez svesti odmah prišao, opipao mu puls, podigao glavu i držao je u odgovarajućem položaju. Držao ga je, kako priča, za ruku da vidi da li se grči, da nije u pitanju epi napad, ali nije imao grčeve.

Prema Nemanjinim rečima, rekao je ljudima u restoranu da je vatrogasac, da zovu Hitnu pomoć i precizirao kojom ulicom da dođu kako bi bili što bliži restoranu.

"Odjednom je mladić otvorio oči i pogledao me iznenađeno. Pitao sam ga zna li kako se zove, koji je datum, zenice su mu bile dobre, kao i puls i u tom trenutku je stigla i Hitna pomoć. Objasnio sam im šta je bilo i oni su ga odveli u bonicu gde mu je stanje stabilizovano", ispričao je heroj dana.

Za sve ovo ne bi se ni saznalo da majka mladića u nevolji nije narednog dana pozvala lozničku vatrogasnu jedinicu tražeći vatrogasca koji je pomogao njenom sinu. Tek tada su Rikalovićeve kolege saznale za njegov gest jer on o tome nije pričao, navodi Loznica Grad.

Da nam je uvek kad smo u nekoj nevolji neko kao Nemanja...

(Telegraf.rs)

Video: "Kuća gori, deca su unutra!": Jezivi snimak poziva upomoć vatrogascima zbog požara u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soča

    6. septembar 2024 | 14:17

    Neće valjda svako da izazove požar pa da ima svog vatrogasca,nemaju valjda svi slabo srce pa da im pozove hitnu pomoć,...,ovo se slučajno tako desilo da bi ga pohvalili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA