Smeće iz Čačka se još uvek ne odlaže na Dubokom, otpad se vozi u Jagodinu: Danas se očekuje rasplet situacije

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Iako je nakon katastrofalnog požara deponija Duboko kod Užica počela sa radom, grad Čačak još uvek tamo ne odlaže otpad. Danas se održava sastanak Koordinacionog tela deponije „Duboko“, gde se, kako je rekao gradonačelnik Čačka očekuje rasplet situacije, koja je nastala nakon požara, a posle čega deset opština i gradova ima problem sa odlaganjem otpada.

Grad Čačak je za sada, ovaj problem rešio sa Jagodinom, sa čijim komunalnim preduzećem je potpisan komercijalni ugovor.

- Nakon nebrojeno sastanaka, očekujem trajno rešenje ovog problema. Naše obaveze prema deponiji „Duboko“ su izmirene, u iznosu od 53 miliona dinara, a dodali smo i tri miliona i šresto hiljada dinara i za proširenje deponije. Poslednjih šest dana komercijalno poslujemo sa deponijom u Jagodini, gde se odvozi mokra frakcija. To je naravno mnogo skuplje nego odvoženje otpada u „Duboko“, iako je i tamo, za nas iz Čačka, prilično skupo, ali tako je kako je, borićemo se sa tim - izjavio je za RINU gradonačelnik Milun Todorović, nakon sednice Gradskog veča.

On je rekao da je novac za odlaganje otpada u Jagodinu obezbeđen, dok se ne reši problem u "Dubokom" i izrazio veliku zahvalnost gtradovima Krsljevi i Kragujevcu i opštini Knić, koji su izašli u susret gradu Čačku u prethodnom peridu.

(Telegraf.rs)

Video: Gust crni dim je prekrio čitav kraj: Ogroman požar izbio u Petropolju kod Kraljeva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA 035

    3. septembar 2024 | 16:16

    Pametno radi Palma,ima opština koristi od toga jer Čačak to plaća.

  • Vuuuk

    3. septembar 2024 | 18:14

    Градови и живот у становима,"модеран" и "добар" живот производе највише смећа...(пластика свих врста конзерве итд.) Причамо и желимо чисту земљу, природу, здравље...па одрекнимо се таквог живота ,поднесимо жртву...

  • XY

    3. septembar 2024 | 17:56

    Ja bih zabranio da otpad dolazi u UŽICE, sem Užičkog otpada. Pa znate li ljudi koliko smrdi i dalje paljevina? Ne može da se uveče izdaje na terase od smrada. Svi lažu da je ugašen požar. Naopako od rukovodstva u Užicu. Samo jedna metla i sve počistiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA