Tužni prizor srpske planine: Krdo žednih konja kruži oko praznog korita za vodu (FOTO)

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kako je napomenuto, ne zna se koliko dugo je takva situacija

Tužan prizor stiže sa Stolova, planine u blizini Kraljeva - krdo konja, a ispred njih prazna korita za vodu. Usledio je apel.

"Ne bih da paničim, ali ako je ovo ovako kao što vidim da jeste, onda krdu konja na Stolovima preti umiranje od žeđi", navedeno je uz nekoliko fotografija objavljenim na mrežama.

Kako je napomenuto, ne zna se koliko dugo je takva situacija.

"Danas sam ceo dan na Stolovima i oni ceo dan obilaze oko suvih korita. Postoji jedan bazen - kaptaža na Čikeru i kilometar, dva dalje Kištra izvor, ali je i on suv. Konstruisani su tako da se vodom pune sa gornje strane i dok se ne napune do vrha, ne može voda da poteče sa gornje prelivne lule-cevke. Najveći problem je suša i voda ne dotiče u dovoljnoj meri i ne stigne da napuni bazen, a kamoli da pretekne za pojilo", pojašnjava mmuškarac koji je objavio slike.

Pozvao je da se obaveste oni koji su zaduženi za konje uz napomenu da on nije nikoga video u tom delu planine.

"Kada sam sipao psima vodu u posudu, konji su navalili da piju, sto znači da oni dugo trpe žedni. Molim vas, barem delite da pomognu oni koji su nadležni za ove životinje", naznačio je ponudivši i pomoć.

Pojedini su naveli da ima meštana koji im odnesu hranu i vodu, ali ostaje pitanje da li je to rešenje ili ipak postoji neko bolje.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    3. septembar 2024 | 14:59

    Vojsko pomozite. Pomozite konjima da prežive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA