Svilajnac misli na svoje đake: Besplatna užina za osnovce čiji roditelji zarađuju manje od 100.000 dinara

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Počela je školska godina, a opština Svilajnac jedna je od onih lokalnih samouprava koje misle i na đake čiji roditelji imaju mesečna primanja ispod proseka.

Opštinska uprava opštine Svilajnac obaveštava roditelje čija deca pohađaju osnovnu školu na teritoriji opštine Svilajnac i čiji ukupan mesečni iznos primanja i prihoda ne prelazi iznos od 100.000,00 dinara, da mogu podneti Zahtev za ostvarivanje prava na besplatnu užinu, potvrđeno je za agenciju RINA.

Roditelji zahtev predaju u Korisničkom centru opštine Svilajnac ili u seoskim mesnim kancelarijama na teritoriji naše opštine, svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 časova. Uz zahtev se prilažu:

očitane lične karte oba roditelja, za samohrane roditelje prilaže se i kopija Presude o samostalnom vršenju roditeljskog prava ili izvod iz MKU drugog roditelja, zatim isprave kojima se dokazuje visina primanja i prihoda roditelja deteta.

Uverenje o izmirenim obavezama po osnovu lokalnih javnih prihoda (organ pribavlja po službenoj dužnosti);

Potvrda o upisu deteta u osnovnu školu, organ pribavlja po službenoj dužnosti.

Saglasnost da organ za potrebe postupka može izvršiti uvid, pribaviti i obraditi lične podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija.

(Telegraf.rs)

Video: Duarte sa bele tačke doneo prednost Zvezdi protiv Napretka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA