Pašalić pozdravio novi set prosvetnih zakona: "Potrebno je više odgovornosti za manje nasilja u školama"

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozdravio je novi set prosvetnih zakona i mera za prevenciju nasilja u školama, jer imaju za cilj da povrate dostojanstvo i poverenje u vaspitno-obrazovni sistem i omoguće suzbijanje svih oblika neprimerenog ponašanja.

"Tokom poslednjih meseci dosta toga je preduzeto kako bi se bezbednost dece podigla na značajno viši nivo. Potreba za tim je očigledna, jer smo svedoci da je nasilje među decom u porastu. Zato je važno da postoje pravila koja treba da utiču na povećanje svesti o ličnoj odgovornost, kao i na spoznaju o izvesnosti sankcije za svaki oblik neprimerenog ponašanja, što je možda i najbolji način da se nasilje u školama predupredi", rekao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Zaštitnik građana je pozdravio i ostale najavljene aktivnosti i projekte nadležnih institucija koji se odnose na bezbednost i prevenciju nasilja među decom, uključujući i mere policije preduzete sa ciljem postizanja veće sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Pašalić je takođe apelovao na decu i mlade da svojim ponašanjem doprinesu stvaranju okruženja koje će omogućiti njihovo bezbedno odrastanje.

(Telegraf.rs)

Video: Lokalizovan požar kod crkve u selu Negbina na Zlatiboru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA