Teška sudbina porodice iz Dobrinaca: Ivana i Nina boluju od hemipareze, mali brat operisao tumor i ostao slep

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Teško bolesne sestre Ivanu i Ninu Smukov život nije štedeo. Ova petočlana porodica iz Dobrinaca kod Rume se bori, pored teške bolesti dva deteta, i sa nemaštinom koja je pred zimu sve osetnija. Pomoć humanih ljudi čini se da je nikad potrebnija ovoj porodici koja strepi od hladnih dana koji su pred nama jer novca za ogrev nemaju.

Ivana je slepa, a Nina slabovida i obe boluju od hemipareze. Da nesreća nikad ne dolazi sama dokaz je i to što je i njihov mlađi brat Aleksandar, inače vrlo bistar i pametan dečak, posle tumora očiju ostao slep.

Ivana i Nina ne mogu same da se brinu o sebi, a njihovi roditelji koji su i sami bolesni ne mogu pored svega da sakupe novac i za ogrev koji je već trebao biti pripremljen.

Zbog suše i sam rod u poljoprivredi je prepolovljen, objavio je humanitarac poznatiji kao "Stolar Mile".

- Potrebno nam je bar 3-4 tone uglja (oko 60.000 din ) ili oko 10 metara drva (oko 80.000 din ) zavisi od zime kakva će biti, a majka uspeva da one malo prohladne dane uvek "ukrade" od zime sakupljajući karton iz marketa pa sa njim zagreje malo koliko je potrebno.  Svako ko na bilo koji način može da pomogne ovoj porodici neka mi se javi porukom u inboks stranice za dalji dogovor. Naše malo nekome znači sve - napisao je Mile.

Ko je u mogućnosti da pomogne porodici Smukov može se javiti na Fejsbuk profil ovog humanitarca - Stolar Mile.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak trenutka kada ogromna rupa guta automobil na putu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA