Počela nova školska godina: U školskim klupama i oko 64.000 prvaka

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

U više od 1.700 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, danas je počela nova školska godina.

U školske klupe ulazi oko 538.000 osnovaca i oko 240.000 srednjoškolaca, a prvi put i oko 64.000 prvaka.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je ranije za Tanjug da je sve spremno za početak školske godine i da je cilj da se u školama još više neguju dijalog, razumevanje različitosti i empatija.

"Ove godine takođe sugerišemo da prvi radni dani počnu dijalogom između nastavnika i učenika o tome kako je protekao raspust, a ne baš odmah proverom znanja. Da se tek onda krene po programima koje smo usvojili i koje ćemo čitave godine evaluirati", rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.

Ona je najavila da će se u ovoj školskoj godini kroz novi informacioni sistem Zdravitas pratiti motorne aktivnosti đaka od trećeg razreda do kraja srednje škole, kako bi se na vreme uočile i otklanjale eventualne, kako je rekla, nepravilnosti kod dece.

Ove godine, dodala je, planirano je da se učenicima podiže nivo znanja kroz multisektorske pristupe i međupredmetne aktivnosti iz oblasti mentalnog zdravlja i reproduktivnog zdravlja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💖💙

    2. septembar 2024 | 08:50

    Srećno Prvaci 🍀🌹🌹😍

  • Danica

    2. septembar 2024 | 09:17

    A pametni organizatori radova putara cekali celo leto da bas danas zatvore trake u Jurija Gagarina i poceli radove 1 dan skole red je da i oni ponove osnovnu da nauce kako da organizuju radove u gradu.Srecno prvaci🍀

  • zorica

    2. septembar 2024 | 09:10

    Sve nam mlado i obrazovano ode iz zemlje, osta nam zemlja pusta sela bez naroda njive se ne rade šta nam uradise ovi strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA