Maskovi sateliti iznad Srbije: Svetleće tačke na nebu u liniji ponovo inspirisale razne teorije

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Sateliti Elona Maska koji kruže oko planete sinoć su ponovo mogli da se jasno vidi golim okom iznad Srbije, ali iako je dosad više puta objašnjeno šta su zapravo te "tačkaste linije" na nebu, ponovo se pokrenula polemika na mrežama.

Teoretičari zavere iznova su iznosili svoje verzije stvarnosti, pa je tako bilo priče o vanzemaljcima, zaprašivanju, ali i izazivanju novih klimatskih katastrofa.

Starlink Srbija Ilon Musk, Elon Musk Beograd Foto: Telegraf.rs

"Uskoro će neki virus", tvrdi jedan od korisnika.

Podsetimo, Starlink je mreža koja je dizajnirana da omogući pristup Internetu preko velikog broja mikrosatelita. Razvoj mreže je rapidan, a svako novo lansiranje rakete znači oko 60 satelita više u orbiti.

Nedavno se na nebu iznad zemlje dogodilo nešto zbog čega su svi isprva pomislili da je u pitanju bio meteor, ali onda je razjašnjeno da je i ta pojava bila na neki način povezana sa Maskom. Na osnovu praćenja, ustanovljeno da je objekat zapravo bio nefunkcionalni Starlink satelit Elona Maska lansiran 29. januara 2020. godine. Sada je ušao bez konkrole u atmosferu.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    2. septembar 2024 | 07:55

    Svetlo od aviona, koji leti na 10 km se jedva vidi, ali se svetla od satelita na visini od minimum stotinu km se vide bez problema? Neki ljudi kažu da to nisu svetla već refleksija od Sunca. To je malo čudno zato što bi solarni paneli trebalo da budu sklopljeni dok traje transport, a sami sateliti su do 2 m širine.

  • Nato fasisti

    2. septembar 2024 | 08:04

    Spijuniraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA