Nemačka ekstremna desnica ide ka pobedi na istoku! Šok rezultati anketa

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Glavni kandidat krajnje desničarske stranke AfD (Alternativa za Nemačku) za regionalne izbore u Tiringiji Bjorn Hocke daje svoj glas za regionalne izbore u Tiringiji na biračkom mestu u Bornhagenu.

Glavni kandidat AfD-a u Tiringiji, Bjorn Hocke, veoma je kontroverzna ličnost u Nemačkoj.

Nemačka antiimigraciona stranka Alternativa za Nemačku je na putu pobede u istočnoj državi Tiringiji, prema izlaznoj anketi.

AfD bi trebalo da osvoji 30,5 odsto glasova, kaže izlazna anketa za javni emiter ARD, šest bodova ispred konzervativne CDU i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke.

Ako se potvrdi, to bi krajnjoj desnici donelo prvu pobedu na izborima u državnom parlamentu od Drugog svetskog rata, iako je malo verovatno da će moći da formira vladu u Tiringiji.

Oko pet miliona Nemaca imalo je pravo glasa na dva državna izbora na istoku u nedelju. AfD je takođe blizu konzervativne CDU na izborima za državni parlament u Saksoniji.

Izlazna anketa ARD-a daje CDU 31,5 odsto i AfD 30 odsto u Saksoniji, opet daleko ispred tri stranke koje vode nacionalnu vladu.

Glavni kandidat AfD-a u Tiringiji, Bjorn Heke, veoma je kontroverzna ličnost u Nemačkoj.

Njegova stranka je označena kao desničarska ekstremistička i on je kažnjen zbog upotrebe nacističkog slogana, iako bivši nastavnik istorije negira da je to svesno činio.

(Telegraf.rs/BBC)

Video: Rupa bukvalno progutala automobil nasred puta: Složio se kao lego kockica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imam pasu, svastiku u istocnoj

    1. septembar 2024 | 18:48

    Sve sami nacisti takvi su Im I deca I komsije ne zelim vise da ih vidim dok se nisu spojili bili su kao bubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA