Bravo za Lučane: Opština najboljim učenicima pred početak nove školske godine poklonila lap topove

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Pred sam početak nove školske godine u Lučanima je održan svečani prijem za dobinike Diplome “Vuk Karadžić” i Đake generacije iz osnovnih i srednje škole sa teritorije opštine, a predsednik, Milivoje Dolović, u ime lokalne samouprave, učenicima je uručio poklone, laptop računare, čestitao na postignutim rezultatima i poželeo sreću u nastavku školovanja. Laptop računar od lokalne samouprave danas je dobilo 15 učenika i to: dve učenice iz Srednje škole "Dragačevo" Guča, devet učenika iz OŠ "Akademik Milenko Šušić" u Guči, dve učenice iz OŠ "Milan Blagojević" u Lučanima i po jedan učenik iz OŠ "Goračići" i OŠ "Kotraža".

Lučani ucenici laptopovi Foto: RINA

“Kao i prethodne tri godine i ove smo nastavili lepu praksu nagrađivanja dobitnika Vukove diplome i Đaka generacije laptop računarima. Nadamo se da će im poklon od opštine Lučani biti koristan u budućem, srednjoškolskom obrazovanju, odnosno na fakultetu. Ovo je samo jedna od mera koje smo ove godine realizovali u cilju osnaživanja porodica sa decom. Novina ove godine je da će, umesto dosadašnje prakse stipendiranja jednog studenta, sada to biti pet studenata. Naredne godine nam je u planu da broj uvećamo za još pet studenata, a oni će moći da se jave na konkurs u oktobru mesecu za stipendiju u iznosu od 20 hiljada dinara mesečno, za period od četiri ili pet godina, u zavisnosti od vrste fakulteta koji studiraju, rekao je za RINU Dolović.

Dodaje da su ove godine obezbedili potpuno nove udžbenike za sve đake od prvog do četvrtog razreda, a nastavićei sa praksom da svakog đaka prvaka daruju novim rancem i kompletnim priborom potrebnim za školu.

Plan za narednu godinu je da svaki učenik od prvog do osmog razreda dobije besplatne udžbenike. Opština Lučani za sve ove mere iz svog budžeta izdvaja oko 7 mililona dinara.

- Jake mere populacione politike vidljive su i u praksi dodeljivanja novčane pomoći od 100 hiljada dinara za svako novorođeno dete u opštini, a ukoliko je majka nezaposlena dobija u narednih 12 meseci dodatnih 10 hiljada dinara mesečno. Od početka ove godine, svako treće dete u porodici ima i besplatan vrtić. Za sve te mere iz budžeta izdvajamo oko 24 miliona dinara godišnje”, dodao je Dolović.

(Telegraf.rs)

Video: Škola "Ruđer Bošković" okupila nekoliko zemalja u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар

    1. septembar 2024 | 19:33

    Браво. Још да уведемо школске униформе за све ученике у Србији, Републици Српској и БиХ и да обуку школске униформе они који рођени 80-тих и 90-тих.

  • Ssss

    1. septembar 2024 | 16:54

    Bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA