Lončar: Želimo da građani Srbije koriste najkvalitetnije i najsavremenije sisteme za merenje nivoa šećera

 
I. A.
I. A.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je sa predstavnicima kompanije Abot ( Abbott) o uvođenju najsavremenijih sistema za kontinuirano merenje glukoze.

Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da je namera države Srbije da građanima kojima je potreban ovakav vid tehnologije omogući najkvalitetnije senzore i čitače, kako bi mogli da nastave da najnormalnije žive i rade.

„Želimo da građani Srbije koriste najkvalitetnije, najsavremenije, i najmanje invazivne sisteme za merenje nivoa šećera. Reč je, pored ostalog, o senzorima i čitačima, za koje ne treba transmiter, a koji automatski mere nivo glukoze svakog minuta. Ova unapređena tehnologija tek treba da zaživi u zemljama regiona, a građani Srbije bi među prvima trebalo da je koriste, i to besplatno, kada postane dostupna sledeće godine. Takođe, nastojaćemo da, pored uvođenja najsavremenijih sistema za merenje šećera, kontinuirano podižemo granicu, odnosno godište za besplatno korišćenje navedene tehnologije, kako bi bila dostupna što većem broju građana“ istakao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ovog petka razgovarao sa građanima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA