Goran Mitić iz ruke napravio rekordnu pljeskavicu tešku 5,6 kilograma: Otkrio šta je bio najveći problem

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Goran Mitić iz Radonjice kod Leskovca uspeo je da sa pljeskavicom od 5,6 kilograma i tako poveća prošlogodišnji rekord za 200 grama. Prečnik pljeskavice je bio 37 centimetara, a debljina 3 centimetara. Na pitanje kako je uspeo da u ruke smesti ovoliku količinu mesa, rekao je "uspeo sam nekako".

"Važno je da se nisam obrukao, jer je vrlo teško uspeti u ovome. Ja sam već uspevao da napravim pljeskavicu od nekih 3,5 kilograma, ali ovo je već zaista teško. Problem je oblikovanje, jer je poenta da pljeskavica bude što teža, da ioma okrugli oblik i klasičnu debljinu od nekih 3 centimetara. Zatim, treba je i okrenuti", kaže Mitić.

Drugi učesnik u ovom tradicionalnom takmičenju na leskovačkoj Roštiljijadi, Nenad Sokolović, kako sam za sebe kaže početnik u roštiljanju i koji se iz publike prijavio za takmičenje, je uspeo da napravi pljeskavicu tešku 1,2 kilograma, prečnik je bio 24 centimetara, a debljina 2,6 centimetara.

(Telegraf.rs/JUGpress)

Video: Ovo je rekorder Pavle, najveća beba rođena 2023.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA