Pao rekord na leskovačkoj Roštiljijadi: Ko može da pojede pljeskavicu od 86 kila

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pljeskavicu težine 86 kilograma i 400 grama, prečnika 226 cm, napravili su sinoć na Roštiljijadi u Leskovcu majstori restorana "Koliba" i "Dva drugara" i time oborili prošlogodišnji rekord za 6,4 kilograma. Za celokupnu pripremu trebalo im je oko 2 sata, a brojni posmatrači bodrili su ih sve vreme.

Inače, pre 10 godina je na leskovačkoj Roštiljijadi napravljena pljeskavica od 56 kilograma, što znači da su roštiljdžije za jednu deceniju uvećale težinu za 30 kilograma.

Uz muziku trubača pripremili su, oblikovali i potom ispekli na skari najveću pljeskavicu na svetu majstori Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević. Stefan Cvetković, Ivica Zdravković i Bojan Cvetković. Najveći izazov bio je, kao i prehodnih godina, okrenuti tako veliku pljeskavicu, pa je ovog puta malo i "pukla" na sredini.

Nakon što je žiri dao završnu reč i potvrdio da je oboren rekord, pljeskavica je isečena i podeljena okupljenim građanima koji su pratili obaranje rekorda tokom celokupne pripreme i pečenja.

Roštiljijada traje do 1. septembra, a svake večeri na centralnom trgu se organizuju koncerti.

Večeras nastupaju Nikola Spasić i Elma Sinanović, a u subotu, 31. avgusta, nastupaju grupa Collective i Blažo Petrov, dok će koncert večeri održati grupa Zana.

(Telegraf.rs/Južne vesti)

Video: Meso "zacvrčalo" na čamcu tokom plovidbe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA