U dve novovaroške osmoletke nema prvaka! Evo koliko je prvačića na teritoriji cele opštine

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Najviše prvaka, njih 87, krenuće u gradsku osnovnu školu, dok ih u seoskim školama najviše ima u selu Akmačići, njih sedam, pa zatim u Božetićima četiri i Radojinji tri prvaka. Za srećan početak školovanja, opština će ih pomoći sa 10.000 dinara.

Ovakva vrsta pomoći novovaroškim prvacima prvi put se sprovodi na teritoriji ove opštine, pa su za ovu odluku na Skupštini opštine glasali odbornici i vlasti i opozicije.

U prvi razred ovog seprembra u gradsku Osnovnu školu "Živko Ljujić" krenuće 87 prvak, gde ih je i najviše, u seoskim školama na obroncima planina ima tek po neki.

Nova Varoš Foto: B.I.

U Akmačićima u OŠ "Momir Pucarević" školovanje će započeti sedam najmlađih meštana, u OŠ "Knezova Raškovića" u selu Božetići četiri, a u OŠ "Gojko Drulović" u Radojinji svega njih troje. Osmoletke u Jasenovu i Bistrici, ovog septembra biće bez prvaka.

- Novčana pomoć u jednokratnom iznosu od 10.000 dinara biće uplaćena na račun koji roditelji, staratelji, ili hranitellji đaka imaju otvoren kod poslovne banke. Obaveza škole je da dostave roditeljima, starateljima, ili hraniteljima đaka obrazac za uplatu novčane pomoći, a potom da popunjeni obrazac proslede Opštinskoj upravi za izvršenje - kaže se između ostalog u odluci koju su jednoglasno usvojili odbornici Skupštine opštine Nova Varoš, a objavile "Varoške novine".

Nova Varoš Foto: B.I.

Iz Opštine, dodaju, razmotriće sve zakonske mogućnosti i pomoći tamo gde je to moguće.

Ova lokalna samouprava, ističu, jedina je u Srbiji koja plaća prevoz na nastavu srednjoškolcima iz seoskih sredina, a značajna sredstva izdvajaju i za organizovan prevoz osnovaca i nastavnika, kao i za poboljšanje uslova rada u svim školama na teritoriji novovaroške opštine.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    30. avgust 2024 | 16:16

    Ove godine daju deset hiljada, posto pretsednika opstine sin polazi u prvi razred. Kakvo nam je rukovodsto u opstini necie imati prvaka ni za dva odelenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA