Đurđević Stamenkovski uručila školski pribor i udžbenike đacima dve škole u Crvenki

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Ministar za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski uručila je školski pribor i udžbenike đacima prvacima u osnovnim školama "Petefi brigada" u Kuli i "Vuk Karadžić" u Crvenki, koje je obezbedilo Ministarstvo preko Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava opredeljenih za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinicama lokalnih samouprava u 2024. godini.

Đurđević Stamenkovski je đacima prvacima poželela da tokom svog školovanja ponesu najlepše uspomene, steknu dobre prijatelje i mnoga znanja, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- Bez obzira kojim jezikom govorite važno je da se dobro razumete, da uvažavate jedni druge, da se međusobno pomažete, da gajite solidarnost i razumevanje, i da ne gledate ko kakvu garderobu nosi, nego ko će biti dobar đak i uzoran prijatelj - poručila je Đurđević Stamenkovski đacima Osnovne škole "Petefi brigada", u kojoj se nastava izvodi i na srpskom i na mađarskom jeziku.

Ona je u Crvenki, u nastavku radne posete opštini Kula, uručila besplatan školski pribor i udžbenike učenicima Osnovne škole "Vuk Karadžić" i poručila im da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju biti uvek njihov saveznik.

- Na vašem putu školovanja, zadovoljstvo je što smo skromnim doprinosom od tri miliona dinara pomogli da đaci prvaci dobiju besplatne školske udžbenike i verujem da ćemo to i naredne godine učiniti, ne samo za prvake, već i za sve učenike osnovnih škola ovde u Kuli - rekla je Đurđević Stamenkovski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA