Lokalizovan požar kod crkve u selu Negbina na Zlatiboru: Vatrogasci sa meštanima odbranili seosko groblje

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Danas oko podneva, kako je Telegraf već i pisao, buknuo je požar u novovaroškom selu Negbina, u blizini crkve i seoskog groblja, u koje je plamen najviše i pretio da se proširi.

Na mestu požara bila je i naša reporterska ekipa. Do izbijanja požara došlo je iz još neutvrđenih razloga, gorela je suva trava, nisko rastinje, borići, pa po rečima meštana, širio se sve više i više u pravcu groblja, pa se proširio čak tik uz ogradu, kada su ga zaustavili i sprečili dalje širenje.

- Bilo je strašno! Vatra se širila veoma brzo, u trenutku smo svi bili u panici, ubrzo su stigli i vatrogasci, pa smo ga nekako zajedničkim snagama doveli pod kontrolu - kažu žitelji okolnih zaselaka. Oblaci dima širili su se dolinama pod Murtenicom, pa su i ostatku sela ulivali strah u kosti, da se proširi do domaćinstava i kuća. I crkva je bila veoma blizu, ali na svu sreću stihiju su savladali pre noći. I vreme im je, kažu, išlo na ruku, nije bilo jakog vetra da još više širi plamen i oteža gasenje. Požarište je trenutno pod kontrolom, ne preti nigde da se proširi, ali prizori nakon nedaće izgledaju jezivo. Bogu hvala i današnjoj Velikoj Gospojini, pa smo uspeli da se izgorimo i ugasimo vatru - zaključuju meštani.

(Telegraf.rs)

Video: Helikopterska jedinica MUP Srbije gasi požare na Staroj planini kod Pirota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA