Popadić: Uvedena vanredna situacija da bi se sprečili dalji požari na deponiji

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

 Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić izjavio je da je zbog požara koji se dogodio u neposrednoj blizini rekultivisane i zatvorene deponije Stanjevine u Prijepolju, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije.

"Nemarom građana koji su istovarili smeće tik uz rekultivisanu deponiju Stanjevine došlo je do požara. Da bi sprečili dalje takve aktivnosti i zloupotrebe, doneli smo odluku da proglasimo vanrednu situaciju na delu teritorije opštine Prijepolje kako bi sanirali taj požar. Podneta je krivična prijava protiv NN lica, a takođe ćemo zabraniti pristup do i oko deponije zemljanim bedenom, da ne bi došli u neku novu situaciju koja bi mogla izazvati katastrofalno stanje", rekao je za Tanjug Popadić.

Prema rečima Popadića, trenutna situacija je pod kontrolom ali radi predostrožnosti se pribeglo meri proglašenja vanredne situacije.

"Za sada ne postoji opasnost da će se požar proširiti na rekultivisanu deponiju. Ali da u prethodnih pet, šest dana nismo reagovali i mi i vatrogasci možda bi se i proširio. Mi nismo mogli dalje sa novčanim sredstvima i zbog toga smo morali da uvedemo vanrednu situaciju. Prosto, da jednom za sva vremena završimo sa tom pričom", rekao je Popadić.

On je dodao da za sada nisu ugrožena domaćinstava ni stambeni objekti ali ni sama zatvorena deponija Stanjevine.

"Za sada je situacija bezbedna. Apelujem na građane da ne odlažu smeće na nepropisana mesta. Mi smo u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine postavili kameru na jednu, a postavićemo i na drugim lokacijama. Svi se moraju sankcionisati. Biće podnete krivične i prekršajne prijave protiv nesavesnih građana", zaključio je Popadić.

Inače, deponija Stanjevine sanirana je i rekultivisana pre tri godine, nakon što je čitave četiri decenije stvarala ružan prizor na samom ulasku u opštinu Prijepolje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Borba sa požarima na planini Vidlič traje, najviše problema u Basari kod Pirota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA