Drama u Prijepolju: Požar izbio na deponiji Stanjevine, proglašena vanedna situacija

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na lokaciji rekultivisane deponije Stanjevine kod Prijepolja došlo je do izbijanja požara usled ljudskog nemara. Vatrogasne ekipe su upućene na teren, kako bi lokalizovale vatrenu stihiju.

- Nemarom gradjana koji su koji su istovarili smeće tik uz samu rekultivisanu deponiju Stanjevine na ulazu u naš grad, došlo je do požara i da bi sprečili dalje takve aktivnosti i zloupotrebe doneli smo odluku da proglasimo vanrednu situaciju na delu teritorije opštine Prijepolje, kako bi sanirali taj pozar koji je neko od gradjana izazvao, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

On dodaje da je za sada, podneta krivična prijava protiv NN lica i takodje će potpuno biti zabranjen pristup do deponije, odnosno oko deponije zemljanim bedemom kako ne bi došlo ponovo do ovakve situacijue koja bi mogla izazvati katastrofalno stanje.

Vatra je pod kontrolom, ali opet iz predostrožnosti smo pribegli ovoj meri. Ono što je jako važno nije ugrožena ni deponija, a ni domaćinstva. Svima nama kada vidimo dim jako je teško, jer to ostavlja gorak ukus, jer znamo kako su požari izgledali na toj deponiji, kaže Popadić.

On još jednom apeluje na sve građane da otpad odlažu isključivo na mestima na kojima je to dozvolejno.

(Telegraf.rs)

Video: Pripadnici MUP-a učestuvuju u gašenju najvećih požara koji su trenutno na teritoriji naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA