Skupština Grada Novog Sada danas bira gradonačelnika, predlaže se reizbor Milana Đurića

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Skupština Grada Novog Sada danas bira gradonačelnika i Gradsko veće, a predsednica Skupštine Dina Vučinić predložiće reizbor Milana Đurića.

- Želimo da nastavimo politiku kontinuiteta i da se zahvalimo Novosađanima koji su izabrali da Srpska napredna stranka predloži gradonačelnika. Deo je politike koja počiva na uverenju da je građanima potreban siguran posao, dobri uslovi za obrazovanje i sport, kao i razvoj privatnog preduzetništva - rekla je Vučinić.

Ona je dodala i da je Milan Đurić imao dobru praksu, dok je radio kao zamenik Miloša Vučevića, te nastavio njegove dobre projekte.

Nosilac liste Srpske napredne stranke na gradskim izborima doktorka Vesna Turkulov istakla je da ona ostaje odbornica Skupštine grada.

- Naša zajednička odluka bila je da je Milan Đurić najkompetentniji da nastavi da bude gradonačelnik. Nije lako biti naslednik premijera Vučevića, ali Đurić bi u narednom periodu tek mogao da pokaže svoje kvalitete - rekla je Turkulov.

Sednica Skupštine grada održava se 20 dana posle konstituisanja Skupštine grada.

Milan Đurić je na poziciju gradonačelnika Novog Sada došao u oktobru 2022. godine nakon što je Miloš Vučević izabran za ministra odbrane.

Đula Kiš iz Saveza vojvođanskih Mađara istakao je da će podržati predlog za gradonačelnika.

- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Novog Sada su na dnevnom redu izbor gradonačelnika i zamenika, kao i nekoliko tačaka koje se tiču komisija. SVM ce podržati sve tačke dnevnog reda, tako da se nadamo uspešnoj sednici - kazao je Kiš.

Na dnevnom redu su, pored glavne tačke, još predlozi o prestanku mandata odbornika, predlozi o potvrđivanju mandata odbornika i predlozi Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA