"Bila je duboka reka, jako sam se uplašio": Somborac u avanturi motociklom otkrio gde ga je najviše bio strah

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Somborac Aleksandar Đurica se nedavno vratio sa dalekog puta na istok. Motociklom, sam, kroz nepoznate i opasne krajeve Aleksandar je prešao put od Sombora do Novosibirska, pa zatim dalje takozvanim "Putem kosti" kroz Sibir do krajnjeg istoka Rusije.

Ono što posebno izdvaja sa ovoga puta su ljudi, potpuno drugačiji nego Evropljani.

- Na istoku nema neprijatnih susreta. Sve ljude koje sam video tamo, koji su prolazili, koji su mene zaustavljali, ja stanem da slikam nešto, da nešto vidim, ljudi staju da vas pitaju da li vam treba pomoć, da li ste u kvaru, da vam pomognu - priča Đurica.

On je kao 12-godišnjak prvi put seo na automatik i od tada je motor postao njegova strast.

Na poslednjem putovanju do krajnjeg istoka Rusije, Aleksandar je proveo 39 dana, prešao je 32.104 kilometara. Dnevno od 800 do 1.000 kilometara.

- Najizazovnije je taj "Put kosti" kad se dođe od Jakutska prema Magadanu. Tu je 2.000 km duga putanja gde nema puta. Tu je bukvalno kroz Sibirsku tajgu prošao jedan bager i napravio put i tu da se vozi - objašnjava Somborac.

Kako kaže, on je oduševljen baš ljudima tamo i njihovom dobrotom, neiskvarenošću, jednostavnom iskrenom željom da pomognu, da ugoste. Aleksandar je na putu do Makadana i nazad do Sombora prešao deset granica.

- Straha je jedino bilo kad sam se vraćao u Mongoliju. Prešao sam jednu ogromnu reku i nisam bio siguran da ću uopšte da je pređem motorom, pošto je bila jako duboka i tu sam se iskreno jako, jako uplašio. To mi je bilo, mislim, pošto sam sam, tamo nema nikog i onda mi je to bilo baš onako strašno - kazao je Đurica za RTV.

(Telegraf.rs/RTV)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA