Upisali biste pedagogiju, a "kratki" ste s novcem: U Vranju je prva godina besplatna

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pedagoški fakultet u Vranju organizuje drugi konkursni rok za upis nove generacije studenata u okviru školske 2024/2025. godine. Od 2. septembra počinje prijava kandidata, direktno ili mejlom, a polaganje prijemnog ispita je 12. septembra.

Ostalo je slobodnih mesta na sva tri studijska programa: na osnovnim akademskim studijama za obrazovanje učitelja, osnovnim akademskim studijama za obrazovanje vaspitača i integrisanim akademskim studijama za obrazovanje master profesora tehnike i informatike.

"Prijavljivanje kandidata kreće od ponedeljka, od 2. do 5. septembra. Za prijavljivanje su dovoljne fotokopije osnovnih dokumenata, to je diploma o položenom maturskom ispitu u srednjoj školi, svedočanstva iz sva četiri razreda srednje škole i overena biometrijska lična karta. Studenti donose fotokopije, a na uvid daju originalna dokumenta koja se njima vraćaju. Polaganje prijemnog biće 12. septembra za buduće učitelje i vaspitače. Nakon toga, polažu test iz srpskog jezika i književnosti, oni koji su se opredelili za smer master profesor tehnike i informatike, oni polažu matematiku ili informatiku, po izboru, taj izbor zaokružuju prilikom upisa, a nakon toga, kao i prethodne dve grupe, polažu test opštih znanja i iformisanosti. Minimalni uslov za sticanje prava na rangiranje 30 bodova, a za sticanje statusa budžetskog studenta je 50 bodova", kaže prof. dr Siniša Stojanović, prodekan za nastavu na Pedagoškom fakultetu.

Kandidati se mogu prijaviti neposredno na Fakultetu ili elektronskim putem na imejl adresu pedagoski@pfvr.ni.ac.rs. Pored pomenute dokumentacije, prilikom prijavljivanja treba da podnesu i prijavni list koji će dobiti na Fakultetu, a mogu ga preuzeti i sa sajta.

Pravo na upis imaju svi kandidati koji su završili srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju.

"Ja bih pozvao sve mlade ljude da u jednoj relativno mirnoj i relaksiranoj komunikaciji i atmosferi, ozbiljno uzmu u razmatranje upis na našem fakultetu, na nekom od tri smera i steknu kompetencije za zanimanja koja će biti uvek potrebna, i trajati dok je ljudskog društva, poručuje Stojanović.

Prva godina studiranja biće besplatna za sve studente, i kada je reč o školarini, ali i upisu, prijavi svih ispita, podnošenju dokumentacije i slično.

Kandidati koji su u junskom roku položili prijemni ispit za upis na prvu godinu studija na nekom od učiteljskih ili pedagoških fakulteta u Srbiji, mogu da, u okviru drugog konkursnog roka, predaju zahtev za upis na Pedagoški fakultet u Vranju na preostala slobodna mesta i oni će biti oslobođeni polaganja prijemnog ispita.

Detaljnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili se informisati pozivom na broj 017/431-960.

(Telegraf.rs / RTV Vranje)

Video: Tamara koja boluje od tumora moždanog stabla, ali ima najbolje drugare u školi u Bloku 45

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA