Građani, oprez! Mrežama kruži poziv "Ministarstva prosvete", evo šta je prava istina

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na društvenim mrežama se pojavio poziv za besplatni kurs psihologije za koji se navodi da ga navodno organizuje Ministarstvo prosvete. Na slici je čak i umetnut logo zbog čega smo kontaktirali ministarstvo da bismo utvrdili o čemu se radi.

Kako smo i pretpostavili, u pitanju je još jedna prevara građana usmerena ka tome da im pojedinci dobrovoljno dostave svoje podatke.

"Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Društvo psihologa Srbije ne organizuju, niti su podržali bilo kakve četvoromesečne obuke iz psihologije. Objava koja se plasira sa neproverenog i nerelevatnog naloga na društvenim mrežama je lažna vest", napisali su nam.

Prevara lažni poziv na kurs Ministarstva prosvete Foto: Printscreen

Dakle, ukoliko se i vama pojavi poziv, isti ignorišite kako ne biste postali žrtva prevaranata.

Na sajtu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja postoji lista akreditovanih obuka i programa stručnog usavršavanja za prosvetne radnike i stručne saradnike i sve mimo toga nije organizovano od strane Ministarstva prosvete.

Internet prevare su sve češće i mogu imati ozbiljne posledice po svoje žrtve. Kriminalci obično targetiraju ljude koji su relativno manje tehnološki pismeni te su skloniji da poveruju u ono što im prevaranti plasiraju. Telegraf.rs je pokrenuo i anketu upravo na temu: Kako se štitite od internet prevara?

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA