Problem sa vodosnabdevanjem u Topoli: Na terenu 18 tankova za vodu, meštanima je to jedini spas

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dugotrajna suša i visoke temperature i dalje prave velike probleme sa vodosnabdevanjem na teritoriji opštine Topola. Dotok vode u rezervoar je i dalje slab, a potrošnja vode upravo iz rezervoara koji se trenutno koristi za potrošače Varoš Topole, je veća od dotoka.

- Zbog toga je neminovno nastaviti sa restrikcijama po dosadašnjem tempu isključenja. Apeluje se na potrošače da vodu za piće što racionalnije koriste kako ne bi došlo do ranijih isključenja - kažu za RINU u JKSP Topola.

Na terenu su vozila JKSP "Topola" i Vojske Srbije i po utvrđenom rasporedu snabdevaju stanovništvo vodom za piće.

Trenutno je u naseljima raspoređeno 18 tankova za vodu koji se neprestano dopunjuju. Narednih dana očekuje se nabavka još 5 tankova.

U toku sutrašnjeg dana predsednica opštine će obaviti razgovore sa direktorima škola. Do početka nove školske godine ostalo je praktično još nekoliko dana i cilj jeblagovremeno sagledati stanje i potrebe škola kada je vodosnabdevanje u pitanju, saopšteno je iz opštinske službe za informisanje, dodaju naši sagovornici.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA