Francusko-srpska gimnazija u Sremskoj Kamenici primiće prvu generaciju učenika

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Francusko-srpska gimnazija u Sremskoj Kamenici primiće prvu generaciju učenika

Francusko-srpska gimnazija "Petar Prvi od Srbije" u Sremskoj Kamenici primiće prvu generaciju učenika, a zamenica direktora Milica Brljak kaže da će gimnazija biti opšteg tipa i da će predavanja biti na srpskom jeziku, ali će predmeti osposobiti učenike za rad u francuskim kompanijama.

- Naša odluka je bila da za prvu generaciju upišemo jedno odeljenje. Gimnazija je predstavljena malim maturantima, a mi ćemo se potruditi da steknemo dobar imidž škole - rekla je Brljak za Tanjug.

Gimnazija je otvorena u saradnji sa Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Srbiji, a prostire se na 584 metra kvadratna. Brljak navodi da je Sremska Kamenica izabrana zbog kulturnog značaja, geografske pogodnosti i dostupnosti prostora.

Dodala je da se ideja osnivanja gimnazije zasniva na težnji da se u Vojvodini doprinese razvoju u oblasti srednjeg opšteg obrazovanja, koje komparativno prati razvoj evropskog i srpskog sistema obrazovanja, sa posebnim akcentom na učenje francuskog jezika.

Kada je reč o francuskom jeziku, gimnazija će pružati dodatne časove talentovanim učenicima kako bi se postigao i viši nivo znanja od predviđenog planom i programom.

- Fokus će biti na predmetu "Civilisation" koji je jako bitan u francuskim školama, tu se uči njihova kultura i istorija - rekla je Brljak.

Đacima će biti dostupni i moderni udžbenici, kao i uniforme i kantina. Početak rada gimnazije "Petar I od Srbije" ojačaće dodatno veze Srbije i Francuske, napominje se.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. avgust 2024 | 12:22

    Мени то личи на сабирно место за интелигентну децу ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA