Đurđević Stamenkovski: Dani porodice 7. septembra, besplatni udžbenici za 10 opština

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je danas da će "Dani porodice" biti održani 7. septembra u Zrenjaninu, u Perlezu i istakala da je za 10 lokanih samouprava u Srbiji Ministarstvo obezbedilo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

Ona je istakla da očekuje da Dani porodice budu organizovani i u drugim gradovima i da će ministarvo dati podršku, jer kako je navela porodica je stub društva.

- U Zrenjaninu biće predstavnici skoro svih lokalnih samouprava i zatražiću od njih da potpišemo zajedničku izjavu u kojoj se porodica prepoznaje kao zajednički interes svih gradova i opština. Vlada Srbije je u ovom mandatu prepoznala da je porodica tema broj jedan, da je preduslav našeg opstanka, ali je neophodno da se lokalne institucije podrže u zajedničkoj borbi. Da zaustavimo pad nataliteta, a onda da vidimo kako da ga podstičemo - rekla je ministarka za TV Hepi.

Ona je dodala da će 2. septembra otići u Bogatić, gde će u Salašu Crnobarskom biti otvorena škola. Osim Bogatića, besplatne udžbenike dobiće učenici još 10 lokalnih samouprava.

- To će biti za decu od prvog do četrvrtog razreda, negde i do osmog. Biće mi zadovoljstvo da učestvujem u podeli. Mislim da je ovo pravi put da se nađemo porodicama i roditeljima pred početak školske godine. Pored dece i Bogatića, udžbenike će dobiti deca iz Kule, Crvenke, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Prokuplja, Osečine - dodale je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    27. avgust 2024 | 09:40

    Zato u NS nema nista za BG po 20.000 dinara nekima knjige a nama U NS duplo nista

  • vuk

    27. avgust 2024 | 10:04

    Zamazivanje očiju narodu čisto da se nešto radi. Da je sreće da narodu ne treba pomoć nego ni knjige više ne možemo da kupimo a kamoli nešto veće.

  • Šabac

    27. avgust 2024 | 10:12

    Kakvi dami porodice zar nije prajd najavljen za taj datum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA