Vanredno u Pirotu i Dimitrovgradu: Borba sa požarom se nastavlja, ugrožena sela

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Borba sa požarima na planini Vidlič i u njenom podnožju, kao i u selima u okolini Pirota i Dimitrovgrada, nastavljena je i tokom noći. Pirot i Dimitrovgrad proglasili su vanrednu situaciju na delu svojih teritorija.

Kako prenosi RTS, najteže je u okolini sela Krupac iznad kojeg gori šuma, a građani su napravili barijere kako se vatra ne bi približila kućama.

Meštani sela Krupac kod Pirota su uputili apel svima koji mogu da dođu i pomognu da se spreči širenje vatre prema selu.

Više vatrogasnih vozila se uputilo prema šumi.

Teško je i u selu Smilovci kod Dimitrovgrada, gde je vatra stigla na nekoliko stotina metara od manastira Sv. Kirika i Julite, pa je odbrana manastira trenutno prioritet, navodi RTS.

Borba sa vatrom tokom noći vodila se i u selu Basara kod Pirota, u čijoj okolini gori borova šuma.

Iz MUP-a je saopšteno da je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 179 požara na otvorenom prostoru, a da su trenutno najveći aktivni požari na teritoriji Pirota, Kučeva, Žagubice, Crnog vrha i Tare.

U poslednjih sedam dana pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na 893 požara na otvorenom prostoru, a za isti period prošle godine imali su 393 reagovanja na otvorenom prostoru.

Sektor za vanredne situacije MUP još jednom je apelovao na građane da budu pažljivi i da se pridržavaju Zakona o zaštiti od požara, ističući da u toplim danima koji već dugo traju u našoj zemlji svaka nepažnja može da dovede do požara velikih razmera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZA

    27. avgust 2024 | 08:48

    A šta čekaju ljudi ovih krajeva gde su požari,svi na teren i neka gase ko kako može a ne da čekaju da neko izdaleka dođe da gasi,neka se gospoda malo pomuči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA