Psi u Vojsci na važnom zadatku: Ovako naši vojnici vežbaju sa njima u Nišu

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pripadnici bataljona vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizovali su u vežbovnom prostoru u okolini Niša obuku za izvršavanje specifičnih vojnopolicijskih zadataka uz korišćenje službenih pasa.

Cilj obuke je očuvanje i dalje unapređenje osposobljenosti vodiča pasa u pravilnom sprovođenju postupaka i procedura tokom izvršenja zadataka sa službenim psima namenjenim za zaštitnu i tragačku službu.

Pretres zemljišta i objekata u zahvatu reke, traganje za odbačenim predmetima od strane osumnjičenog lica za koje se pretpostavlja da je počinilac krivičnog dela, identifikacija osumnjičenog lica, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i različitih vrsta psihoaktivnih supstanci samo su neki od segmenata ove obuke.

Obuka pripadnika vojne policije je raznovrsna i zahtevna, a visok nivo osposobljenosti i uvežbanosti za realizaciju zadataka sa službenim psima ima veliki značaj, zbog njihove sposobnosti da detektuju potencijalnu opasnost i, brzo i bez upotrebe smrtonosne sile, savladaju neprijatelja.

(Telegraf.rs)

Video: Jedinica Vojske Srbije spremna za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA