Endokrinolog otkriva koja hrana ne goji, kako sprečiti razvoj bolesti i da li stres utiče na višak kilograma
Loša ishrana može izazvati niz zdravstvenih problema, poput gojaznosti, dijabetesa, karidovaskularnih bolesti, lošeg varenja. Kako je hrana naše gorivo, stručnjaci apeluju da je potrebno voditi računa koju hranu biramo i da li unosimo zdrave namirnice.
U podcastu "Zdravo sa Ivanom", endokrinolog dr Snežana Polovina, objasnila je zašto uživamo u lošoj ishrani, šta se dešava u organizmu kada konzumiramo pržene namirnice ,koliko je opasno ako zanemarimo dijabetes, kao i oboljenje štitne žlezde.
Kako je doktorka objasnila, gojaznost je posledica neadekvatnih navika u ishrani, nedovoljne fizičke aktivnosti, a sama po sebi vodi ka različitim bolestima.
Kada je, recimo, organizam pod stresom, mnogi ljudi pribegavaju tome ili da uzimaju višak hrane, ili da jednostavno izgube apetit.
Kompletnu emisiju možete pogledati u lniku sa početka teksta.
(Telegraf.rs)
Video: Da li sindrom iznenadne smrti kod dece ipak šalje neki signal i da li se može sprečiti?
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.