Porodica iz Subotice traga za kućom za održavanje: Mislili da su našli dom, ali usledilo je nešto poražavajuće

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Đorđe Trajković, rodom iz Beograda, spletom okolnosti već godinama živi u Subotici gde se oženio i stvorio prelepu porodicu za koju sa sada bori svim silama. On želi deci da obezbedi bolje uslove za život i bolju budućnost, pa se tako bacio u potragu za kućom u koju bi se preselili. Međutim, nije ni slutio da će potraga biti tako teška i da će, taman kada dobije tračak nade, shvatiti da je opet na početku.

Nažalost, ova odluka je došla nakon borbe sa finansijskim poteškoćama, a Đorđe, naviknut da se bori ceo život i ovaj put je odlučio da ništa ne prepušta slučaju. Njegov život, nije bio lak. Promenio je sredinu i tako u Subotici živi već osam godina. U početku je radio na berbi voća, a ubrzo je pronašao posao na građevini.

- Oca sam izgubio kada sam imao samo pet godina, a majku pre četiri godine. Sada radim na gradilištu, ali živimo samo od moje plate koja nije velika, jer dobar deo ode na troškove - počinje Đorđe priču za Telegraf.rs

Nakon tragedija, radost u njegov život unela je Monika koju je oženio i sa kojom je stvorio prekrasnu porodicu, a ovaj vredan čovek želi da svojoj deci obezbedi lepše detinjstvo, pa je pomoć potražio na Fejsbuk grupi kada je uputio molbu:

"Dobro veče zanima me da li bi možda neko dao kuću, salaš na održavanje bračnom paru sa troje maloletne dece, nije bitna lokacija samo da je kuća useljiva jer nisam više u situaciji da plaćam stanove. Hvala unapred", navedeno je u objavi porodice.

Jedna ćerka ima ima tri godine, mlađa godinu dana, ali treće dete je na putu. Supruga Monika trebalo bi svakog časa da se porodi, pa je ovoj porodici potrebno rešenje što pre.

- Plaćam stan 150 evra plus režije samo ja radim, supruga trenutno ne radi. Živimo od jedne plate u kući zato sam i počeo da tražim bilo gde kuću na održavanje jer su troškovi veliki. Nije mi bitno da li će biti grad ili selo. Spreman sam da radim bilo kakve poslove i održavam kuću - objašnjava on.

Sve što želi je da ima uslove da radi bez straha da mu vlasnik kuće neće odjednom reći da je napusti.

- Da ne dođe sa izgovorom nekim tipa: "Dolazi mi sin ili ćerka i moram napustiti objekat za 15 do 20 dana" - kaže Đorđe.

Kako je rekao, želi da njegova deca odrastaju na takvom mestu koje će ih naučiti da se bore za sebe.

- Želim da nauče da bez podvijenih rukava nema hleba ni napretka - kaže Đorđe.

Nakon samo nekoliko dana, javila mu se jedna žena, a on ne skrivajući sreću podelio je detalje sa nama. U pitanju je bila kuća u Žabarima, sa tri sobe i dvorištem. Žena je ponudila kuću ovoj porodici jer nije želela da bude prazna, uslov je samo da se plaćaju računi, a Đorđe je već krenuo u portagu za kombi prevozom kako bi organizovao selidbu. Međutim, tolika radost već sutra se pretvorila razočaranje.

- Ipak ništa, žena je otkazala kuću jer je prodala - obavestio nas je Đorđe.

U Subotici i okolini ima dosta napuštenih kuća, a on se nada da će mu bar jedna od njih postati njegov novi dom. Ne odustaje od svoje namere da deci obezbedi bolju budućnost.

(Telegraf.rs)

Video: Kad puca bičem, odjekuje celo selo: Telegraf kod Kocane (73), neustrašive bake Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    28. avgust 2024 | 02:52

    Idi covece u Sloveniju gde su potrebni radnici. Nauci keramicarski zanat, vodoinstalater, potom polozi za kamion i zaradjivaces 2000 eura mesecno. U Sloveniji vape za vozacima i odmah se dobijaju papiri. Potom preselis zenu i decu. Zena moze da radi u supermerkatu kao sto je Hofer ili Lidl za 1200 eura. Mlad si i pametno planiraj dve godine u napred. Nemoj da prosis u Srbiji. Tamo nisu potrebni intelektualci ali radnici u svako doba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA