Vukovac koji voli maratone: Mateja (16) ima jednu veliku želju, a za nju mora da nastavi da ređa uspehe

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pre dve godine je zaplivao na svom prvom maratonu na Srebrnom jezeru, iako je pre toga trenirao samo za bazenske discipline. Rodila se ljubav prema maratonskom plivanju koja mu je donela medalje i pehare. To je početak priče o Mateji Vidoviću, šesnaestogodišnjem članu Plivačkog kluba "Srem" iz Sremske Mitrovice.

- Za ovaj sport važno je uporno i dugotrajno treniranje. U početku se pliva manja kilometraža dok se organizam ne navikne na napor. Kondicija se može poboljšati trčanjem i vožnjom bicikla - kaže Mateja.

Napominje da dnevno ima nekoliko treninga.

- Ujutru odem na bazen ili na Savu i otplivam između 5 i 7 kilometara, a sličan trening odradim i uveče. Zimi plivam samo na bazenu, dva puta po 4-5 kilometara - kaže Mateja Vidović, koji je pre plivanja trenirao karate i fudbal.

Mateja Vidović Foto: RTV

Plivanjem se bavi osam godina. Nedavno je pobedio na Šabačkom maratonu na stazi od 5 km, a pre toga je bio najbolji u svojoj uzrasnoj kategoriji na maratonu Jarak-Šabac u dužini od 19 km.

Dobro je plivao i na takmičenjima u Kanjiži, Bačkoj Topoli, Bačkom Gradištu i Molu.

Želja mu je, kako kaže, da dođe do plivačke reprezentacije, ali i da ostane odličan učenik u Gimnaziji u Sremskoj Mitrovici. Vukovu diplomu koju ima iz Osnovne škole, veruje da može da dobije i po završetku Gimnazije.

(Telegraf.rs/RTV)

Video: Luna Pilić o filmu "Sveta porodica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA