Uključenu klimu i tokom sna ne savetuju ni lekari, ni majstori, ali evo da li je Srbi svejedno pale

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon kratkog, jedva primetnog predaha, u Srbiji je na snazi novi toplotni talas. Spas od izuzetno visokih temperatura svi traže, a mnogima je prvi izbor - klima uređaj. Međutim, da li je tako i noću?

Iako su razlozi brojni zašto se ne preporučuje da klima stalno bude upaljena, nije lako spavati kada su tropske noći, pa mnogi ostave uređaje upaljenim da bi se što više odmorili.

Zvaničan narativ jeste da to ne bi trebalo raditi, ali nas je zanimalo kakvo je stanje u Srbiji, a anketa Telegraf.rs nam je pružila prilično interesantan uvid u to.

Ponudili smo vam četiri odgovora:

  • Da
  • Ne
  • Ne bih, ali nemam drugu opciju
  • Nikako, strah me od toga

Više od polovine čitalaca Telegraf.rs koji su glasali, dakle skoro 54 odsto je navelo da ne pale klime tokom spavanja, a malo više od pet odsto je pojasnilo da to ne rade jer ih je strah.

Strah, u ovom slučaju nikako nije neopravdan jer pored lekara koji savetuju da to može biti štetno po organizam, upozorenja su stizala i od eletričara, a i od servisera klima uređaja.

Saveti su razni u zavosnosti od struke, ali svi oni imaju jasan stav i poruku - klima mora da bude redovno čišćena i servisirana.

Međutim, nikako nije zanemarljiv broj glasova čitalaca Telegraf.rs koji su poručili da im klima uređaji rade i tokom sna. Naprotiv.

Potvrdan odgovor izabralo je malo više od 27 odsto ljudi, dok je 14 odsto izabralo da ne bi, ali da nemaju drugu opciju zbog vrućina.

Podsetimo, u Srbiji se u narednom periodu očekuje pretežno sunčano vreme uz temperature do i oko 40 stepeni Celzijusa.

Da biste pogledali sve naše aktivne ankete, to možete učiniti ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA