Ministar Milićević obišao šahovski kamp za decu iz dijaspore: "Cilj je da se podsetimo da smo isti narod"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Kragujevcu se od 21. do 26. avgusta održava Letnji šahovski kamp za decu iz regiona i dijaspore.

Oko 110 mališana iz ukupno 14 zemalja pored ljubavi prema šahu, spaja i želja da se čvršće povezu sa svojim korenima i upoznaju istoriju i kulturu Srbije.

Učesnike kampa danas su posetili Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom i predsednik Skupštine grada Kragujevca, Ivica Momčilović.

"Iz svih ovih zemalja u Kragujevac su stigla deca koja žele da igraju šah, takmiče se, ali i druže se, upoznaju vršnjake, saznaju nešto novo o Srbiji. Poseta Srbiji je i prilika da se deca upoznaju sa maticom, ali i istorijom i kulturom Kragujevca, prve prestonice moderne Srbije. Cilj je da se podsetimo da smo isti narod, da mladi naraštaji širom sveta ne zaborave srpski jezik, ćirilicu, naše običaje, kaže Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom i dodaje da je šah polazna tačka nakon čega sledi nadgradnja – nova prijateljstva i nove uspomene.

Ove godine u 18 lokalnih samouprava održava se 22 kampa za pet hiljada dece iz dijaspore. Kampovi se organizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA