Ministar Lončar i ovog petka razgovarao sa građanima: Stigla podrška mladom lekaru koji čeka transplantaciju

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je i ovog petka sa građanima koji su ukazali na probleme sa kojima se u pojedinim slučajevima susreću. Na razgovor sa ministrom došao je i mladi lekar, koji čeka transplantaciju, a kome je ministar pružio podršku.

Prilikom razgovara istakli su na koje probleme nailaze pri ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu, u pojedinim slučajevima, poput, recimo, nemogućnosti zakazivanja specijalističkog pregleda u Batajnici, neprofesionalnosti u radu pojedinih zdravstvenih ustanova odnosno otežanog dolaska do terapije.

Zaltibor Lončar Foto Ministarstvo zdravlja

U razgovoru sa građanima kojima je neophodna transplantacija bubrega, posebna pažnja posvećena je problemima sa kojima se suočava transplantacioni program u našoj zemlji i načinima na koje se isti može unaprediti i razvijati.

Tom prilikom, ministar je pružio punu podršku mladom lekaru koji i pored suočavanja sa teškim oboljenjem bubrega usled kojeg mu je neophodna transplantacija, namerava da se profesionalno usavršava i kroz svoj lekarski poziv pomaže drugima.

Podsetimo, ministar zdravlja sa građanima razgovara svakoga petka, od 10 do 12 časova, u prostorijama Ministarstva zdravlja. Od početka ove akcije, ministar zdravlja sa svojim saradnicima razgovarao je sa više od stotinu građana.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ove nedelje razgovarao sa građanima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA