Profesor fizičkog iz Vranja 1. septembra ne ide na časove: Biće 10 sati dnevno na vodi, razlog će vas slomiti

 
K. P.
K. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Marko će u akciju krenuti 1. septembra, zajedno sa Balšom Zajićem iz Crne Gore

"Za naše male heroje", naziv je akcije za pomoć deci oboleloj od raka, koju planira da izvede Marko Nikolić (36), humanitarac i profesor fizičkog vaspitanja i sporta iz Vranja.

Marko će u akciju krenuti 1. septembra, zajedno sa Balšom Zajićem iz Crne Gore, koji će ga pratiti sve vreme i zajedno sa njim veslati, voziti bicikl i trčati.

Ono što je novina u odnosu na prvobitni plan, je to da će u kajaku biti sami, sa hranom i vodom, po 10 časova na reci.

- Veslanje kreće 1. septembra u 8 časova ujutru. Bićemo na vodi po ceo dan, bez pratnje.

U kajaku ćemo nositi hranu i vodu. Trebalo bi da prelazimo 40 do 50 kilometara dnevno.

To će biti prva disciplina, veslanje ukupno 200 kilometara. Od Ulcinja do Tivta, kroz sve uvale.

Kako su objasnili, biće sami na vodi po 10 sati dnevno. Kako planiraju, kajakom će preći 200 kilometara, biciklom 1.600, a onda će pretrčati 700 kilometara.

- Preći ćemo 200 kilometara od Ulcinja do Tivta kroz sve uvale a plan je da prelazimo od 40 do 50 kilometara dnevno. Zatim od Tivta kreće biciklistička trasa duga 1.600 kilometara, preko cele Crne Gore a zatim preko cele zapadne, severne i istočne Srbije sve do Vranja.

Dnevno planiramo da prelazimo po 150 kilometara biciklom. Iz Vranja krećemo u trčanje 700 kilometara, “cik - cak” kroz celu centralnu Srbiju, do Beograda - pojašnjava Marko plan puta.

Ranije humanitarne aktivnosti

Podsetimo, u avgustu 2018.godine Marko je pretrčao 1.000 kilometara od Niša do Atine kako bi se sakupi 50.000 evra za lečenje tada jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca.

Zatim, 7.juna 2023.godine osvojio je Uhuru Peak (5.895 metara), najviši vrh Kilimandžara i to za četiri dana kako bi pomogao Vranjankama Adrijani Simeonovoj, Nadici Stošić i Snežani Stanković da sakupe novac za lečenje.

Krajem prošle godine, Marko je za 27 dana prešao i pretrčao 1.420 kilometara kroz pustinju Maroka tokom svog “Maratona za život” kako bi tada petogodišnjem dečaku iz Niša Maksimu, pomogao da sakupi više od 60.000 evra za lek.

Marko kaže da će pred početak akcije biti objavljenI i humanitarni računi za donacije. Takođe, on i njegov kolega iz Crne Gore, na svom putu sa sobom će nositi i kutiju, kako bi građani tokom maršrute mogli da doniraju novac.

(Telegraf.rs/S.T.)

Video: Ovako izgleda kuća za majku sedmoro dece iz Novog Pazadara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA