Policija u Subotici najavila pojačanu kontrolu vozača traktora i poljoprivrednih mašina

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Policija u SU najavila pojačanu kontrolu vozača traktora i poljoprivrednih mašina

Policija u Subotici najavila je danas da će, radi povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano kontrolisati vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ovi vozači.

Policija je i apelovala na vozače tih vozila da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, navodi se u saopštenju Policijske uprave Subotica.

Istovremeno, policija podseća da je potrebno da vozači tih vozila poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno.

"Takođe ih podsećamo da traktoru mogu biti pridodata najviše dva priključna vozila, na kojima se može prevoziti onoliko osoba koliko je označeno u saobraćajnoj dozvoli i na mestima koja su za to predviđena, pa se tako na priključnom vozilu koje vuče traktor može prevoziti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovako izgleda kada jedna od najlepših srpskih glumica provoza traktor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    23. avgust 2024 | 11:28

    Znači oni su najveći problem u saobraćaju, a i šire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA