Vučević: Dobar sastanak sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju,rešićemo probleme

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 20

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je imao dobar i emotivan sastanak sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju iz Bačke Palanke, kao i da će se problemi koje imaju rešiti u narednih pet do šest meseci.

- Roditelji su otvoreno razgovarali i sasuli mnoge stvari. Ja sam izašao sa konkretnim stvarima, rekao da nemam vremensku mašinu, ne mogu vratiti vreme unazad, ne možemo da ispravimo nešto što možda treba da se uradi pre 20-25 godina. Problem postoji, oni su sami rekli, od 1996. Znate da je neko to uradio 1996. bilo bi nam svima lakše. Nije. Ali ajde da završimo to do kraja 2024. Ajde da u 2025. počne da radi taj dom, odnosno dnevni boravak, kako se zove. U to će se uključiti i Ministarstvo za rad, kao i Pokrajinski sekretarijat - rekao je Vučević za TV Prva.

On je rekao da smatra da su dogovorene konkretne stvari i rokovi i oko objekta gde će ta deca kada završe školski dan moći da provode kvalitetno vreme. Biće završeno u rokovima koje smo definisali.

- Sada je objekat privremeno u gerontološkom centru. Imaćemo priliku da izađemo iz situacije u kojoj ni nismo trebali da buemo. Neke stvari se lakše rešavaju kada postoji dobra volja. Izlećčenje te dece je teška misija i posao i nešto što je van mog znanja i poimanja. Razumem kakvu muku imaju. Mogu da imam empatiju i moram da imam odgovornost da im pomognem. Dok sam vodio grad slične stvari sam rešavao. Morate da imate veči prag tolerancije kada ste birani. možda ima većih očekivanja ali vas to ne opravdava da se isključite iz nekih procesa - rekao je Vučević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    23. avgust 2024 | 10:33

    Svaka pomoc ovim malisanima mnogo znaci

  • Strahinja

    23. avgust 2024 | 10:32

    Drzava je uvek tu da pruzi podrsku deci sa smetnjama u razvoju

  • Strahinja

    23. avgust 2024 | 10:37

    Drzava je jos jednom dokazala da joj je buducnost nase dece najbitni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA