Ministarstvo čestita osvajačima medalja na međunarodnim takmičenjima iz informatike

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija čestitalo je srpskom timu koji su činili Pavle Damjanović, Lazar Kolundžija, Petar Banović i Irina Stanišić, a koji je na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Kišinjevu osvojio dve srebrne i dve bronzane medalje.

Ovo je još jedan u nizu zapaženih uspeha naših mladih informatičara na evropskim i svetskim takmičenjima, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi za devojke koja je održana od 21. do 27. jula ove godine u Holandiji, srpski tim koji su činile Sofija Čebašek, Irina Stanišić, Anja Dožić i Iva Živković osvojio je takođe četiri medalje i to jednu srebrnu i tri bronzane.

Ministarstvo je i ovom prilikom uputilo iskrene čestitke i izrazilo poštovanje i zahvalnost članovima oba naša tima, kao i stručnjacima koji su ih pripremali, na postignutim izuzetnim rezultatima.

Ministarstvo će u narednom periodu organizovati svečani prijem za dobitnike medalja na oba prestižna međunarodna takmičenja i tom prilikom nosiocima medalja uručiti posebne darove, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đaci Prve kragujevačke gimnazije osmislili pametnu podlogu za učenje moravca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA