ANKETA: Da li ste primetili promene u kvalitetu vazduha?

 
N. S.
N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Postoje različitosti, ali da li ste ih primetili i vi

Kvalitet vazduha u urbanim sredinama postao je jedno od najvažnijih pitanja današnjice, a zamena starih, zagađujućih kotlarnica na ugalj ekološki prihvatljivijim rešenjima, kao što su kotlovi na pelet, značajan je korak ka rešavanju ovog problema u Srbiji koje je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine.

U nekim javnim ustanovama, poput škola, bolnica, firmi, i toplana ovaj potez je zaživeo, a zamena njihovih kotlarnica direktno utiče i na kvalitet vazduha koji svakodnevno udišemo. Međutim, tu nije kraj. Potrebno je da što više domaćinstava uradi isto i prihvati subvencije ministarstva.

Kada javna ustanova zameni svoju staru kotlarnicu rezultati odražavaju na celokupno zdravlje i blagostanje građana. Vazduh je čistiji, a samim tim se smanjuje i rizik od respiratornih oboljenja, poboljšava opšte zdravlje stanovništva, a i vizuelno poboljšava okruženje u kojem živimo.

Više nema zadimljenih ulica i crnog "oblaka" koji izlazi iz dimnjaka i širi veoma neprijatan miris koji vam su uvuče u odeću i kosu.

Stoga, bi građani trebalo da budu svesni ovih promena, a svaki pozitivan pomak u kvalitetu vazduha direktno utiče na naš svakodnevni život.

U nastavku sledi anketa, a vaši odgovori će pomoći da se proceni koliko su ove promene zaista doprinetile zdravijem i prijatnijem okruženju za sve nas.

(Telegraf.rs)

Video: Građani kažu da se oseća paljevina: Gust dim obavio Gornji Milanovac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čestitke za rad

    23. avgust 2024 | 07:39

    Živim u Beogradu, u centru, na "granici" sa Karaburmom...dok nisu "zatvorili" Vinču koja je svako malo gorela, decenijama je bilo nepodnošljivo. A i kotlarnice zimi su vazduh činile strašnim za disanje. Sada je to nemoguće i uporediti, mnogo je bolje. Saobraćaj je, naravno, gust i izduvni gasovi i dalje su otrov. Ali, vazduh jeste, objektivno i subjektivno- mnogo bolji. Tako će, nadam se biti i sa našim rekama i otpadnim vodama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA