Lončar razgovarao sa predstavnicima NORBS-a o unapređenju položaja osoba obolelih od retkih bolesti

 
I. A.
I. A.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Predstavnici NORBS zahvalili su ministru na podršci, i istakli važnost Budžetskog fonda i njegov značaj za osobe obolele od retkih bolesti

Mnistar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je sa predstavnicima Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS) o daljim aktivnostima u cilju unapređenja položaja osoba obolelih od retkih bolesti.Tom prilikom, ministar je pomenuo čvrsto opredeljenje Ministarstva zdravlja da se materijalnim ulaganjima, nabavkom lekova i drugim aktivnostima nastavi sa daljim unapređenjem položaja osoba obolelih od retkih bolesti u našoj zemlji.

Predstavnici NORBS zahvalili su ministru na podršci, i istakli važnost Budžetskog fonda i njegov značaj za osobe obolele od retkih bolesti.

Razgovarano je i o nastavku zajedničkih aktivnosti na izradi novog Programa za retke bolesti kao i o Republičkoj stručnoj komisiji za retke bolesti, a dogovoreno je da se realizacija  dogovorenih aktivnosti obavi u najkraćem roku.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ove nedelje razgovarao sa građanima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    22. avgust 2024 | 10:17

    Kad mu vidim facu... setim se nadimka..

  • 66

    22. avgust 2024 | 11:56

    Уме лепо да прича....а уствари никад никога не слуша......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA