Doktor iz Kliničkog centra Vojvodine osvojio nagradu Evropskog udruženja vaskularnih hirurga

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dr Batinić poručio da je nagrada za njega najveći uspeh u karijeri

Specijalizant vaskularne hirurgije u Kliničkom centru Vojvodine Nikola Batinić osvojio je prestižnu nagradu Evropskog udruženja vaskularnih hirurga, Aortic fellowship koja pruža priliku za dodatno usavršavanje kroz rad u vodećim evropskim centrima za vaskularnu hirurgiju i omogućava laureatima da prošire svoje znanje i veštine.

Batinić je za Tanjug rekao da je nagrada za njega najveći uspeh u karijeri, kao i da edukacija koju je dobio traje dve godine i da je oblikovana tako da se kroz različite online programe i radionice dobijaju i teorijsko i praktično znanje.

- Vaskularna hirurgija podrazumeva lečenje najtežih kompleksnih bolesti - aorte, karotida i to često kod pacijenata koji imaju već pridružene bolesti - rekao je Batinić i dodao da je za dobijanje "Aortic fellowship" stipendije i nagrade uslov bio i da je kandidat zaposlen u jednoj ustanovi kao što je Klinički centar Vojvodine, sa opremom u kojoj mogu da se izvode najkompleksnije operacije.

Mentor doktora Batinića doktor Dragan Nikolić rekao je da je Batinić kvalitetan čovek po pitanju svih aspekata, i životnih i medicinskih.

- Mi imamo adekvatnu razmenu i sa zdravstvenim ustanovama i centrima u Srbiji i inostranstvu i ta povratna informacija i razmena iskustava upravo čini to da obogaćujemo znanje i veštinu naših zdravstvenih radnika - kazao je Nikolić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA