Nastavljeno suđenje maloletniku osumnjičenom da je pretukao profesora

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Advokat osumnjičenog tinejdžera Luka Labus rekao je da je maloletnik optužen za delo za koje ne može da bude optužen jer prosvetni radnici nemaju status službenog lica

Suđenje bivšem učeniku škole "9.maj" u Bačkoj Palanci M.B. (16), osumnjičenom da je fizički napao i teško povredio profesora Slobodana Zorića, nastavljeno je danas u Višem sudu u Novom Sadu saslušavanjem svedoka.

Maloletnik se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a pritvor mu je određen odmah nakon napada zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ponovi krivično delo i uznemiri javnost.

Portparolka Višeg javnog suda u Novom Sadu Sanja Ćetojević rekla je za Tanjug da je prethodno ročište odnosno glavni pretres održan 6. avgusta, kao i da je u toku dokazni postupak.

"Dokazni postupak je u toku radi utvrđivanja svih činjenica povodom predmetnog događaja. Ročište i ovo i svako naredno će biti zatvoreno za javnost budući da je po zakonu javnost isključena u maloletničkim postupcima", kazala je Ćetojević.

Advokat osumnjičenog tinejdžera Luka Labus rekao je za Tanjug da je maloletnik optužen za delo za koje ne može da bude optužen jer prosvetni radnici nemaju status službenog lica.

"Čitav ovaj događaj podignut je na viši nivo zbog predstavnika sindikata. To nije lokalni sindikat već centralni. Oni su ovaj događaj uporedili sa tragedijama koje su nas zadesile prošle godine i to je skandalozno. Zahtevali su smenu direktorke škole iako ona nema odgovornost za ono što se dogodilo", rekao je Labus.

On je dodao i da je pred prethodno suđenje podneo krivičnu prijavu protiv profesora Zorića jer su pribavili dokaze kojima mogu da potkrepe da je maloletnik prethodno napadnut od strane profesora.

Incident se dogodio 8. maja u popodnevnoj smeni Tehničke škole, kada je bivši đak zajedno sa sadašnjima ušao na čas profesora Slobodana Zorića i provocirao ga.

Kako su rekli iz škole, profesor ga je zamolio da napusti učionicu, a bivši đak ga je napao i naneo mu teške povrede glave zbog kojih je profesor prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Telegraf u Tehničkoj školi, u Trsteniku, u kojoj su učenici maltretirali profesorku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA