Stiže hladni front i donosi pljuskove, grmljavinu i jak vetar: Ovaj deo Srbije biće prvi na udaru

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za vikend ponovo tropski toplo, temperatura oko 35 stepeni

Konačno ugodno vreme u Srbiji. Ovog prepodneva preovladava sunčano, ali i veoma prijatno vreme. Pred nama je takav i dan, a maksimalna temperatura biće od 28 do 32, u Beogradu do 31°C.

Sredinom dana i posle podne ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se na jugu i jugoistoku Srbije i to usled jačeg razvoja oblačnosti.

Posle podne Vojvodinu, a prema kraju dana i večeri i ostatak Srbije očekuje prodor hladnog fronta, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, izraženijim u Vojvodini, dok se južnije od Save i Dunava ne očekuju značajnije padavine ili će izostati.

Hladni front biće praćen pojačanim severozapadnim vetrom, koji će povremeno biti i jak.

Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i jakim gromovina, ali nema opasnosti od superćelijskih oluja.

Hladni front doneće još malo svežiju vazdušnu masu. Inače, hladni front je posledica premeštanja visinskog ciklona preko našeg područja.

On se prethodna dva dana zadržavao nad centralnim predelima Mediterana, a Srbija je bila u toplom sektoru i u sistemu jugoistočnog strujanja.

Četvrtak će biti najugodniji dan u sedmici. Očekuje se sunčano vreme, uz razvoj oblačnosti, tek ponegde uz ređu pojavu kratkotraknog pljuska sa grmljavinom.

Duvaće jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće oko 30°C.

U petak i za vikend sunčano, za vikend ponovo tropski toplo, uz temperature do 35°C.

U subotu se očekuje i nešto više oblaka.

(Telegraf.rs)

Video: Jako nevreme na Mokroj Gori, pao led i zabeleo sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA