Popravlja li se situacija u Majdanpeku? Slaba kiša samo je zavarala građane, ali kažu: "Značiće"

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Donekle dopunjeni rezervoari

Konačno je tropski talas malo utihnuo i sa dugo očekivanom kišom, istina slabom, koja je jutros padala na području Majdanpeka, prilike sa vodosnabdevanjem bi trebalo makar malo da se poprave.

Dotok vode na vodozahvatu "Pustinjac" je počeo da se povećava, restikcije su takođe doprinele da se dopune rezervoari, kao i racionalnija potrošnja meštana okolnih sela.

- Kiša koja je od jutros padala svakako će značiti i dobrosošla je. Međutim, naši radnici su krenuli sa akcijom čišćenja toka reke Pek, iz kojeg se napaja vodom vodozahvat Pustinjac. Čistimo ga od nanetog

granja, otpada i ostalog smeća kako bi omogućili bolji dotok vode. Cisternama kojima vodu iz Fabrike vode dovlačimo iz Donjeg Milanovca svakodnevno dopunjavano rezervoare u kojima kontorlišemo uredno vodu koja mora biti istretirana i baktriološki i hemijski ispravna za piće, tako da građani na nekoliko lokacija u vreme restrikcija ne moraju više da čekaju cisternu koja kruži gradom na 15 minuta, već mogu i sami da dođu po vodu - kaže Slobodna Krajić, direktor JKP "Vodovod" Majdanpek.

Takođe su ovih dana bili vredni i Majdanpečki putari. Na izletištu kraj Rajkove pećine u sopstvenoj režiji napravili su letnjikovac, kako bi meštani grada pod Staricom što lakše u prirodi mogli da premoste tropske vrućine.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Sovilj: RHMZ će putem SMS slati hitne informacije o nepogodama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA