Zaštitnik građana: Kontrola zbog trovanja dece na sporskim pripremama u Krupnju

 
K. P.
K. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ovo se navodi u saopštenju Zaštitnika građana

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je danas, na sopstvenu inicijativu, ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva zdravlja, Odeljenja sanitarne inspekcije i Zavoda za javno zdravlje Šabac, zbog trovanja dece na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, postupak je pokrenut na osnovu saznanja iz medija da su u subotu, 17.08.2024. godine, prijavljene stomačne tegobe kod oko 50 dece, uzrasta od 5 do 16 godina, kao i njihovih trenera iz Srbije i inostranstva, koji su na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju.

U cilju utvrđivanja da li je u konkretnom slučaju bilo nepravilnosti u radu organa uprave, potrebno je da Ministarstvo zdravlja, Odeljenje sanitarne inspekcije i Zavod za javno zdravlje Šabac najkasnije u roku od sedam dana Zaštitniku građana dostave izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja.

Između ostalog, potrebno je da se dostavi informacija o tome da li su sanitarna inspekcija Mačvanskog upravnog okruga i Zavod za javno zdravlje Šabac sprovodili inspekcijski nadzor nad radom hotela "Grand" u pogledu higijenske i zdravstvene ispravnost hrane, vode i uslova u kojima su deca boravila, po prijavi da je pedesetoro njih osetilo stomačne tegobe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predsednik Opštine Aleksinac: "Pravi uzroci nesreće u fabrici 'Magna' će se otkriti istragom"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поаро

    19. avgust 2024 | 17:19

    И овога дебело плаћамо 🛌не знам због чега⁉️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA