Stomačne tegobe kod pedesetoro dece u hotelu u Krupnju: Dvoje zbog temperature u bolnici, ostali pušteni

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj je rečeno da je nekoliko dece pregledano u toj ustanovi i da klinička slika nije pokazala potrebu da deca budu zadržana

23Od pedesetak dece, kod kojih su u subotu prijavljene stomačne tegobe, dijareja i povraćanje u hotelu u Krupnju, dvoje je zadržano u bolnici zbog temperature, dok su ostali pušteni. Šta je bio uzrok ovakve kliničke slike dece, znaće se po dobijanju rezultata analize, koji se očekuju najkasnije do srede, rečeno je RTS-u u Zavodu za javno zdravlje u Šapcu.

Nakon što su u subotu prijavljene stomačne tegobe kod pedesetak dece uzrasta od pet do 16 godina iz zemlje i inostranstva, koja su na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju, nema novih slučajeva obolelih.

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj je rečeno da je nekoliko dece pregledano u toj ustanovi i da klinička slika nije pokazala potrebu da deca budu zadržana, tako da su svi odmah otišli kući.

Većina dece je znatno bolje nego juče, samo dvoje je zbog temperature zadržano u bolnici u Loznici, svi drugi su pušteni, saznaje RTS u Zavodu za javno zdravlje Šabac.

Dragana Mitrović, pi-ar Opšte bolnice u Loznici, kaže da je sedmoro dece primljeno i hospitalizovano sa simptomima dijareje i povraćanja, i posle terapije su u dobrom opštem stanju otpušteni iz bolnice.

Jedan broj dece se vratio kući, dok su drugi ostali u Krupnju i već danas nastavili sa sportskim aktivnostima.

Šta je uzrok, znaće se po dobijanju rezultata analize, koji se očekuju do srede, rečeno je u Zavodu za javno zdravlje u Šapcu.

(Telegraf.rs/RTS)

Video: Predsednik Opštine Aleksinac: "Pravi uzroci nesreće u fabrici 'Magna' će se otkriti istragom"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA