Građani, oprez: U poslednja 24 sata evidentirana 144 požara, spaseno šest ljudi

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vatrogasci-spasioci rizikuju svoje živote gaseći vatru na teško pristupačnim terenima

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su u poslednja 24 sata evidentirana 144 požara i da je spaseno šest osoba i apelovalo na sve građane da svojim odgovornim ponašanjem i savešću pomognu u borbi protiv vatrenih stihija.

"Vatrogasci-spasioci uložili su nadljudske napore da ugase plamen, ali vaša podrška je od ključne važnosti! Svaki nepažljivo bačeni opušak, svaka nekontrolisana vatra u prirodi može izazvati katastrofu", navodi se u saopštenju MUP-a objavljenom na društvenoj mreži Instagram.

Dodali su da vatrogasci-spasioci rizikuju svoje živote gaseći požare u teško pristupačnim terenima, poput Specijalnog rezervata prirode "Klisura reke Mileševke", planine Vidlič kod Pirota, Mokroj Gori i mnogim drugim predelima gde je priroda dragocena.

Iz MUP-a naglašavaju da je samo u poslednjih 24 sata šest ljudi je spaseno, ali, kako upozoravaju, svaki novi požar predstavlja opasnost.

"Uključite se u borbu protiv požara svojom svešću i odgovornim ponašanjem. Ne zaboravite, vaš oprez može značiti razliku između života i smrti, između sačuvane prirode i nepopravljive štete. Ne rizikujte! Čuvajmo prirodu, čuvajmo živote", navodi se u objavi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA