"U kući zemlja, da čovek zaplače": Priča majke sedmoro dece navela humanitarca iz Pazara na neverovatno delo!

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 25

Sead humanitarne akcije sprovodi godinama unazad

Blizu 150 vekni hleba, paketi sa hranom i ogrev za zimu, vlasnik pekare "Klas" u Novom Pazaru, Sead Bihorac, obezbeđuje najugroženijima uz pomoć humanih ljudi. Međutim, teška situacija majke sa sedmoro male dece ovog humanitarca je, kako nam je ispričao, ovog puta posebno potresla.

Kako kaže za Telegraf.rs, sa štandom "Ugrej i ti nečije srce i nečiji dom", na ulicama grada uspeli su za četiri sata da prikupe 10.000 evra za ogrev porodicama koje to ne mogu da priušte.

- Dajemo besplatno hranu. Svaki dan se podeli blizu 150 vekni hleba porodicama kojima je to potrebno. Svaki dan se podeli na desetine paketa sa namirnicama. Drva smo već za 15 porodica po pet metara obezbedili, a grejna sezona još nije ni počela. Zanimljiva situacija i za ibret je koliko naš narod sa zapada želi da pomogne naše projekte da je u subotu kad smo izašli sa štandom "Ugrej i ti nečije srce i nečiji dom" da smo sakupili za skoro četiri sata, koliko smo bili na ulicama grada, blizu 10.000 evra i time obezbedili drva za veliki broj porodica - priča Sead.

Novopazarca velikog srca ovog puta posebno je ganuo slučaj bolesne majke sedmoro dece koji čak u kući nisu imali ni pod već samo golu zemlju.

- Dirnula me posebno situacija bolesne žene sa sedmoro dece, od kojih je troje takođe bolesno, koji žive u trošnoj kući. Dole nema ni košuljice, ni laminata, ni tepiha, ni ničega, samo zemlja. Tu čovek da stane, pa da zaplače - kaže Sead koji je nakon toga uz pomoć humanih ljudi obezbedio ovoj porodici novi dom.

Inače, za Seada se čulo kada je korisnike društvenih mreža oduševio svojim velikodušnim gestom, odnosno kada je na društvenim mrežama objavio da će tokom čitave godine deliti potpuno besplatno hleb za sve koji nemaju.

Naime, Sead je tada obavestio svoje sugrađane da u njegovoj pekari mogu za sebe i svoju porodicu uzeti potpuno besplatno hleb, kao i pitice za Iftar.

- Imam jedno obaveštenje, tiče se hleba, potpuno besplatnog hleba. Kada vidite ovaj crveni kombi na ulici, vaše je samo da mahnete rukom, a ostalo je moje. Ovo nije nikakva reklama jer naša firma radi preko 80 godina. Cilj mi je samo da gladnih nema, tj. da ih ima što manje. To važi tokom cele godine. Ko nema, potpuno besplatno može da uzme hleb za sebe i svoju porodicu. Takođe može da dođe u pekaru tokom Ramazana i svaku noć da uzme za sebe i svoju porodicu vruće pitice za Iftar - rekao je Sead.

Kako dodaje za Telegraf.rs, ovaj humani gest sprovode već četiri godine.

- Evo već četiri godine svaki dan od 20 do 30 porodica uzima taze hleb - kaže nam ovaj humani vlasnik pekare.

Seadovi sugrađani podržali su ga u ovom velikodušnom činu, a na objavi se samo nižu reči hvale u komentarima.

"Svaka čast brate", "Hvala ti ljudino", "Da je više ovakvih ljudi", samo su neki od komentara upućenih Seadu.

Da ga osim velikog srca odlikuje i hrabrost dokaz je i slučaj spasavanja žene koja se davila u moru u Ulcinju kada je Sead sa sugrađaninom Enesom staricu izvukao iz vode već obamrlu i bez svesti. 

(Telegraf.rs)

Video: Sead iz Novog Pazara deli besplatan hleb svojim sugrađanima tokom cele godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tom

    19. avgust 2024 | 13:56

    Eh kad bi se gramzivi politicari i veliki biznismeni ugledali na ovog humanitarmog coveka.

  • 👋

    19. avgust 2024 | 13:53

    Bog ti dao svaku nafaku,srece zdravlja tebi i tvojoj porodici ljudino

  • 031

    19. avgust 2024 | 14:00

    nisam navijac radikalnog razmisljanja u vezi religija…a vidim kakvog razmisljanja si! svaka tebi cast na trudu, na volji! sve najbolje ti zelim i jos mnogo uspeha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA