Pašalić: Napad na "Pelivan" je napad na suštinske vrednosti našeg društva

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najavio da će u cilju podrške posetiti porodicu u čijem je vlasništvu ta najstarija poslastičarnica na Balkanu

Zaštitnik građana Zoran Pašalić najoštrije je osudio pretnje u uvrede upućene vlasnicima beogradskeposlastičarnice "Pelivan" i pozvao nadležne da hitno reaguju i najstrožije kazne počinioca nasilja.

Istovremeno je najavio da će u cilju podrške posetiti porodicu u čijem je vlasništvu ta najstarija poslastičarnica na Balkanu.

Zaštitnik građana je ocenio da u ovom slučaju nije reč samo o grubom kršenju ljudskih prava i ugrožavanju predstavnika nacionalne manjine, već da je takav čin napad na suštinske vrednosti, kulturu i identitet društva.

- Te uvrede i pretnje, nisu samo napad na jednu porodicu, građane Srbije i naše sugrađane. One su usmerene na svakog od nas. One su udar na naše simbole i naše vrednosti, lične i društvene, jer vređaju zajedničko nasleđe i svu lepotu života u različitosti koji su nam omogućili da opstanemo i ostanemo na ovim prostorima. Zato je takav primitivizam nedopustiv i na njega se mora odgovoriti - istakao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Zaštitnik građana je rekao da svako nasilje, bilo ono verbalno ili fizičko zaslužuje sankciju, a da na ono koje je usmereno na društveno osetljive grupe, u koje spadaju i nacionalne manjine, treba posebno obratiti pažnju, jer je to neophodno za očuvanje identiteta svih nacionalnih zajednica u Srbiji, što je jedna od najvećih vrednosti našeg društva, kao i osnov za bolje razumevanje ljudskih prava.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA